Golfbaren satsar vidare i Sundbyberg – ny attraktion i Signalfabriken

Med fem anläggningar är Golfbaren en väletablerad aktör i Stockholms nöjesutbud. Nu fortsätter de sin satsning med en helt ny golfbar i unika Signalfabriken i Sundbyberg. En tydlig signal om att The Minigolf Experience är helhetsupplevelsen som lockar allt fler.

Tänk vad 12 rätt placerade minigolfhål kan innebära. Helt plötsligt blir platsen en levande träffpunkt där människor möts för umgänge och utmaningar. Den 1a december slår SIGNAL by Golfbaren upp sina portar i Signalfabriken, och Sundbyberg får en ny hotspot.

Bakom SIGNAL står Golfbaren-gruppen som sedan tidigare har välbesökta anläggningar i Kristineberg, Aspudden, Nacka Strand och Jungfrusund samt flaggskeppet SWING by Golfbaren i Vasastan i centrala Stockholm. 

Med nytillskottet i Sundbyberg tar de nu The Minigolf Experience vidare in i framtiden.

– Vår vision är att skapa unika mötesplatser, göra bra saker och ha kul tillsammans under resan. Sundbyberg har lockat oss sedan många år tillbaka. Redan första dagen vi tittade på lokalen föddes de initiala tankarna kring inredning och tema. Platsen är a och o när vi tittar på intressanta projekt och möjligheter. Känns det rätt kan det mycket väl bli fler golfbarer under 2022, men tillväxt är inget självändamål. Vår prioritet är att etablera SIGNAL och välkomna gäster att uppleva The Minigolf Experience, god mat och dryck med minigolf som central del, säger Hans Olofsson, Golfbarens grundare.

Förutom 12 utmanande och finurliga hål erbjuder SIGNAL by Golfbaren två barer för champagne och öl med baranpassad meny, samt en generös yta anpassad för socialt mingel, möten, fester, familjehäng och after work.

Inramningen är viktig för hela upplevelsen och Golfbaren arbetar med lokalt anpassade teman och koncept för varje ställe. SIGNAL tar avstamp från Signalfabrikens historia, främst 1930–1950-talet då industriella verksamheter som Sieverts Kabelverk, Järn-Alpha och LM Ericsson huserade i kvarteret i centrala Sundbyberg.

Bakom den konceptuella utformningen står LG Nilsson, Sveriges främste storyteller för besöksmål och destinationer, som ligger bakom mötesplatser som Siggesta Gård, Junibacken och Vikingaliv. Samarbetet mellan Golfbaren och LG Nilsson går långt tillbaka och hans mästerliga fingertoppskänsla ger alltid “pricken-över-i-känslan”.

– Vi vill att varje golfbar ska berätta sin egen historia och gärna ha en naturlig anknytning till platsen och platsens historia. SIGNAL by Golfbaren ligger mitt i Sundbyberg, i ett fabriks- och industricentrum i den gamla stadskärnan med kvarteret Plåten, i dagligt tal Signalfabriken, som mittpunkt. Därför har vi valt att ge SIGNAL en känsla av ”factory chic”, med inslag från Sundbybergs historia och många av de företag som verkat där. Allt i en miljö som nostalgiskt och underhållande berättar spännande saker om platsens historia. Historiskt korrekt men med glimten i ögat, säger LG Nilsson.

Bidragande till SIGNALs unika inredning är också Sara Wiklund, som i vanliga fall arbetar med scenografier för “linsbaserad media” med fokus på dramafilm, reklamfilm and stillbild. Sara utmärker sig genom sin förmåga att skapa en scenografisk atmosfär för alla typer av miljöer. Fick pris för årets bästa museiutställning 2020: “Tidsvalvet på Nordiska Museet”.

Som slutlig “pricken-över-i” har lokalens belysning skapats av den i branschen välkända ljusevangelisten Svante Pettersson. Hans förmåga att med till synes enkla medel och udda lösningar låta belysningen bidra starkt till helhetsupplevelsen gör återigen underverk för en Golfbar.  

Sundbyberg är en av landets snabbast växande kommuner. Som alltid vill Golfbaren vara den ”lokala hjälten” som värnar kringområdet i skapandet av mötesplatser. Grundaren Hans Olofsson, som själv har en lång bakgrund som bangolfproffs, spelade för Sundbybergs Bangolfklubb 1995–1999 och var bland annat ledande spelare bakom klubbens sex SM-guld och Elitserievinster under dessa år. 

– Minigolfen är stark i Sundbyberg och bangolfklubbens anläggning på Golfängarna vid Lötsjön är en härlig klassiker sedan 1970-talet (klubben bildades redan 1952 och fyller 70 år 2022) som vi hoppas bli ett trevligt komplement till under vinterhalvåret. Att nu få komma tillbaka hit och vara en del av fastighetsägaren Alectas remake av Signalfabriken med fokus på mat, dryck och nöjen ska bli väldigt spännande. Sundbyberg har en härlig småstadscharm så vi hoppas på många lokala stammisar. Dessutom vill vi gärna rekrytera personal lokalt och erbjuda musikunderhållning med lokal förankring på olika sätt, vilket jag hoppas att vi ska lyckas med, säger Hans Olofsson.

eller besök


SOMMARSTÄNGT 7/7-14/8

Ons - Fre 16:00-22:00
Lör - 12:00-22:00


RÖDA DAGAR & HELGDAGAR MED UNDANTAGSTIDER:

Sista insläpp en timme innan stängning