om GOLFBAREN

Så startade Golfbaren

Golfbaren bygger på Hans Olofssons vision om att skapa en helhetsupplevelse med minigolf som en central attraktion. Inspirerad av bland annat Boulebar, Ballbreaker & Nöjesbowlingens utveckling på 2000-talet föll det sig naturligt med Minigolf för Hans som verkligen är expert på området. Med 2 VM-guld 2001 & 2003 i bagaget vet han allt om spelet. Hans har en stark akademisk bakgrund från Handelshögskolan med inriktning på marknadsföring och har varit med och byggt upp en stor inköpsorganisation inom restaurangbranschen. Med andra ord vilar Golfbaren på en solid bas av kompetens. Förutom en hög och professionell nivå på minigolfen ligger service och kundbemötande Hans varmt om hjärtat. Genom att skapa ett starkt team på alla positioner lägger vi mycket energi och fokus på gästens trivsel och upplevelse hos oss.

Minigolf med tradition

Swing by Golfbaren är vårt flaggskepp som öppnade 10 februari 2017. Den 15 juni 2013 öppnade Golfbaren sin första enhet, precis vid tunnelbanan i Kristineberg fick vi chansen och förtroendet att ta över Kristinebergs Bangolf. Där det funnits minigolf sedan 1954 har vi idag en härlig somrig oas med 18 hål minigolf och en mysig sommarbistro i grön parkmiljö. Golfbaren Aspudden öppnade 15 juni 2017 på en plats där det också funnits minigolf sedan 1954…
Banan lockar främst lokalbefolkningen i Hägersten att njuta av minigolf, mat & dryck i en härlig parkmiljö. 25 maj 2019 öppnade vi vårt senaste tillskott på Jungfrusund, Ekerö. Trots hård intern konkurrens är det nog vår snyggaste bana hittills. Den ligger direkt på bryggan i Jungfrusunds marina med egen sandstrand, fyr och Jetski-parkering.

1979
2003
2007
2010
2013
2015
2016
2017
2017
2019
2020
2021
2021
Hans Olofsson 1979
Ett frö börjar gro
Endast 4 år gammal deltar Golfbarens grundare Hans Olofsson i sin första officiella minigolftävling och början till ett ihållande intresse är fött. Detta är också startskottet på en framgångsrik karriär kantad med flertalet SM-guld.
Hans Olofsson 2003
Vidgade vyer
År 2001 och 2003 blir Hans världsmästare i lag och vinstresultaten på SM 2001 och 2002 är historiska rekord som står sig än idag drygt 20 år senare.
Hans Olofsson 2007
Sikta högt så kommer du långt
Köp av domänen www.golfbaren.se tar visionen om att bygga egna minigolfbanor kombinerade med god mat och dryck ett steg närmre verkligheten. Första golfstilsdesignade banan blir projektet i Åkersberga.
"Malmö i våra hjärtan..."
Malmö Äventyrsgolf skapas av team Olofsson tillsammans med kreatören LG Nilsson, erfaren konceptutvecklare samt Björn Ollner, upplevelsearkitekt med hela världen som arbetsfält. I tre år drivs banan av Hans och Nathalie där anläggningen även sällskapas av Ben & Jerry´s Glassbar som utgör banans attraktiva serveringsenhet.
Golfbaren Kristineberg
Betongmöbler och Golfbarens första enhet tar plats
När Kristinebergs slottspark, belägen precis bredvid tunnelbanan, byggs om tar Hans och Lars Ekström över bangolfklubbens bana med anor sedan 1954 och Golfbarens första enhet tar form. Ett böljande landskap i parkliknande miljö med konstgräs och svenska författare som tematisering växer fram enligt LG Nilssons idéer. Även Björn Ollner är med här med med sin design i möbler och attiraljer som bidrar till anläggningens unika inramning och speciella miljö. Kvittot på ett exceptionellt bra beslut kan utläsas när anläggningen efter sex säsonger gästats av 150 000 spelsugna besökare.
Golfbaren Kristineberg
Gröna lungan Allén i GBG
Ungefär 300 meter från Avenyn i Göteborg slår Golfbaren II upp sina portar 2015. 18 hål minigolf i samma stil som i Stockholm mitt i den gröna lungan Allén. Författartemat breddas och här får göteborgshumor tillsammans med historiska och kulturella inslag tematisera banorna. Golfbaren Allén blir en lokal succé, men för att hålla fullt fokus på verksamheten i Stockholm säljs enheten våren 2018.
Swing by Golfbaren
Letandet är över och en dröm blir verklighet
Tio år av idogt sökande efter en inomhuslokal är äntligen över när Hans vän och branschkollega Henrik Kruse på Boulebar förklarar att de letar större lokal och därför kommer sälja. Efter lite mätningar och besök på plats kommer man överens om en affär och i Juni övertas lokalen av Golfbaren och en tidsplan för Swing by Golfbaren sätts i rullning. Under slutet av året köps även Aspuddens bangolf som till våren 2017 blir Golfbaren Aspudden.
Förbudstid, Art deco och minigolf så mycket du orkar
Swing by Golfbaren slår upp sina dörrar i Vasastan och bjuder ner sina gäster till en svunnen tid.Här kan den spelsugne besökaren spela på två olika våningsplan, den som önskar avnjuta en trerätters middag göra det under stjärnorna och är man sugen på att bara glida förbi på lite lättare samkväm med pizza och öl finns den möjligheten också.Allt som allt erbjuder inomhusanläggningen tre våningsplan med restaurang, spelplaner, barer, och separata rum inspirerade och inredda i Art deco stil med filmstjärnan och minigolfentusiasten Mary Pickford som ledstjärna.
Golfbaren Aspudden
Örtagårdsodlingar, gärdesgård och frigående höns som närmsta grann
Golfbaren Aspudden öppnar sin enhet i Hägersten under sommaren.I en lummig oas med botaniskt tema och 4h-gården med sina djur precis in på knuten välkomnas hela familjen till en spännande spelrunda som kanske avrundas med en glass i eftermiddagssolen.
Minigolf by the sea
Under försommaren 2019 öppnar Golfbaren sin fjärde enhet i Stockholm ute i Jungfrusund på en brygga med egen sandstrand. En minigolfupplevelse tillägnad Ekerö och den svenska sommaren med marint tema.
2020
Eftertanke, omtanke och nytänkande
Året vi aldrig glömmer. 2020 - Pandemins år och en prövotid för oss alla, inte minst för restaurangbranschen. Ett år kantat av ovisshet, väntan och längtan. För Golfbarens del innebar året ett aktivt arbete i att följa rådande restriktioner utan göra för mycket avkall på arbetsflöde och visioner. Fokus blev ansvarstagande och jakt på nya fungerande arbetsmetoder. Ett framgångsrikt år för uteställena och viktig tid för planläggande av framtiden. Hans bemästrar åter igen titeln som Svensk Mästare i Minigolf.
minigolf Nacka Strand
Magiskt solläge vid Stockholms inlopp
Golfbaren öppnar sin fjärde utomhusanläggning nu i Nacka och området The Quai. Ett magiskt solläge nere vid det populära hamnområdet Kajen med sina restauranger, kontor, gym och med padelbanan som närmsta granne. En plats för njutning när den är som bäst varma sommarkvällar.
Minigolf Signal
SWING får en lillasyster
Varför bromsa när man kan gasa? Trots karga förhållanden med pågående pandemi drömmer Golfbarenfamiljen om en lillasyster till flaggskeppet och inomhusanläggningen SWING By Golfbaren och under vintern den 8/12, blir drömmen verklighet. SIGNAL By Golfbaren, en inomhusanläggning placerad i en av Signalfabrikens lokaler mitt i Sundbybergs centrum slår upp sina dörrar. Här erbjuder Golfbaren den spelsugna besökaren professionell minigolf med detaljfinesser i en "factory chic" miljö. Egen Champagnebar, hantverksöl och modern streetfood är ytterligare några av faciliteterna som kan avnjutas vid ett besök.
Grundare-Hans.jpg
Hans
grundare & VD
Mannen bakom allt… Spelade sin första minigolftävling som 4-åring och på den vägen är det. Brinner för vår grundprodukt minigolf med är också väldigt mån om skapandet av en helhetsupplevelse med mat & dryck serverat med hög kvalitet och service.
Nathalie Olofsson
Nathalie
grundare & inredning, design & marknadsföring
Hon som bestämmer… Hans fru och Swings medgrundare med ansvar för hur vi ser ut såväl gällande kläder som inredning och vad som kommuniceras på sociala medier. Delar Hans visioner med Golfbaren och drömmer om etablering i the Big Apple.
andreas.jpg
Andreas
driftschef
Employee number 1… Kom med på tåget redan 2012 och var med vid uppbyggnaden av Golfbaren Kristineberg som konceptets första enhet och still going strong sommartid. Andreas syns lite men gör oändligt mycket för Golfbaren och ser till att allt funkar bakom kulisserna.
Caro.jpg
Caroline
restaurangschef
Taking care of business… Tjejen som styr Swing-skeppet varje kväll. Rutinerad hovmästare med artistisk ådra där vi alla väntar på återfall i Elvis-kostymen. Personifierar den värme och personlighet som Swing står för gentemot gäster och har alltid en kram till övers för alla.
charlina.jpg
Charlina
reception & bokning
Solstråle nummer 1… Varit på Swing sedan dag 1 och vet bland annat precis hur tofslamporna i taket monteras ihop. Med ett leende på läpparna och bubblande skratt som går igenom både mail och telefonledningar tar hon väl hand om våra gäster vid såväl bokning som deras besök på Swing.
Calle.jpg
Calle
barchef
34 år med 25 års erfarenhet… Försåg Swing med god öl från Klackabacken som säljare men kunde till slut inte motstå lockelsen att jobba på heltid med Swings koncept och återigen bli kollega med Caroline. Blandar smaksäkra cocktails och roddar Swings barer på bästa sätt.
sandra.jpg
Sandra
bartender
Queen of GT and bad jokes… Styr över vår lilla bar där hon serverar craft beer, street food, grymma GT:s och ett och annat härligt skämt. Gör även starka insatser sommartid då hon styr upp både djur och gäster på Golfbaren Aspudden. Förser löpande alla med godis och håller alltid humöret uppe på alla sätt bland sina kollegor
golfer3.png
Felicia
Reception & bokning
golfer3.png
Petra
ekonomi
Ett glädjande tecken på Swing och Golfbarens framgångar och tillväxt. Sköter ekonomi och bokföring med den äran. Precis så nitisk och noggrann som rollen kräver och ger Hans lite huvudvärk vid jakt på alla underlag men framförallt också nödvändig avlastning.
jose.jpg
José
kökschef
Hedonism all the way…Killen som lockades till Swing bland annat av Golfbarens pizzakoncept. Väl på plats visade han sig vara en kökschef av rang. Varje ny meny är en njutning och med lugn metodik & pedagogik och en tydlig omsorg om allas engagemang och utveckling leder han Swings kök till höga nivåer varje dag.
issah.jpg
Issah
disk & städ
The Yes-man… Rent och snyggt i krogmiljö är en självklarhet att önska sig, men inte alltid lätt att få till med många gäster. Precis som Andreas, en kille som verkar stort utan att synas så mycket. Swings största leende och en garant för att vi kan ha det rent och snyggt.
Mahlet.jpg
Mahlet
sous-chef
Hon basar över luckan i köket och ser till att smakerna sitter men också uppläggen blir fina. Har lyft Swings gastronomi ytterligare och har tillsammans med José adderat såväl kvinnlig som exotisk touch på matupplägg.
Lisa.jpg
Lisa
servis
Carolines vänstra hand i matsalen som är bland de yngsta i gänget både i ålder och tid på Swing. Med charm och målmedveten ambition utvecklas hon hela tiden och är en arbetsvillig klippa. Sköter ansvaret för Golfbaren Kristineberg briljant sommartid.
golfer3.png
Lina
servis
Hola, como estas… Carolines högra hand i matsalen som drömmer om en minigolfbana i Spanien. Under tiden jobbar hon på spanskan för att vara väl förberedd. Har bossat klockrent över Golfbaren Aspudden under sommaren.
Viv.png
Viv
golfvärd

SWING BY
GOLFBAREN

1 of 6

SIGNAL

2 of 6

GOLFBAREN
KRISTINEBERG

3 of 6

GOLFBAREN
ASPUDDEN

4 of 6

GOLFBAREN
JUNGFRUSUND

5 of 6

GOLFBAREN
NACKA STRAND

6 of 6

SIGNAL

SIGNAL FABRIKEN - SUNDBYBERG

SWING BY GOLFBAREN

Surbrunnsgatan 46

GOLFBAREN KRISTINEBERG

Hjalmar Söderbergs väg 10B | T-bana Kristineberg