MAT OCH DRYCK

Ta en tugga av New York, Hawaii eller Missouri. Våra menyer bjuder på smakupplevelser med inspiration från landet där minigolfen föddes på 1930-talet.

Sitt ner under vårt stora glastak som öppnar upp himlen och skapar en mysig miljö att äta i eller smyg in på en spontanare i vår bakficka och beställ en rätt direkt från baren. Vi hämtar inspiration från det mångkulturella amerikanska köket och menyerna spänner från halstrad tonfisk och nattbakad högrev till lobster roll, pizza och hamburgare.

Med kreativitet, lekfullhet och ständig förnyelse skapar våra kockar matupplevelser för hungriga minigolfare och sugna besökare.

Välkommen 2025!

Vi inleder 2025 med en komprimerad meny första veckan som givetvis kan avnjutas i vår matsal som annars är reserverad för våra à la carte-gäster.
Därefter öppnar vi upp vår ordinarie à la carte-meny i The Dining Room. 

Meny dining room

vår 2025

förrätter

  • BURRATINA MED PICKLADE KANTARELLER 150:-

    Serveras med egenodlade tomater, gremolata och kryddörter.

  • KROKETT PÅ CONFITERAD ANKA OCH FOIE GRAS 150:-

    Serveras med sauterat äpple, plommon och fatlagrad balsamico.

  • TARTAR PÅ RÖDING 160:-

    Serveras med egenodlat äpple, fänkål, beta, beurre blanc på rökt smör toppad med karamelliserade kryddfrön.

  • CHARKBRICKA 190:-

    Köksmästarens utvalda charkuterier

  • UTVALDA OSTAR 60:- / OSTSORT

    Serveras med marmelad.

varmrätter

  • SVART VILDRIS MED UGNSSTEKT PORTABELLO 255:-

    Serveras med rödbetsemulsion och sauterade grönsaker från egen odling. Toppas med Parmesanost.

  • BOSTON LOBSTER SALAD ROLL 325:-

    Golfbarens klassiker! Krämig hummerröra och cole slaw i briochebröd toppad med rivet kokt ägg och löjrom. Serveras med fries.

  • HALSTRAD TONFISK 295:-

    Serveras med friterad riskaka, pumpa och citrusemulsion, samt fänkål, kål och picklade kantareller.

  • ÖRT- OCH MARSALAVIN-KONFITERAT KANINLÅR 315:-

    Serveras med örtkryddad stekt potatis och portvinssås, samt smörstekt Karl-Johansvamp toppad med svart tryffel.

  • VECKANS STYCKDETALJ 355:-

    Kockens val av kött. Serveras med portvinssås, tomatsallad och husets potatisgratäng toppad med foie gras.

DESSERter

  • KAFFEGODIS 65:-

    Smått och gott till kaffet.

  • GLASS ELLER SORBETKULA 65:-

    Fråga oss gärna om kvällens smaker.

  • BRÖDPUDDING 130:-

    Serveras med rumtopf och vaniljglass.

  • PASSIONSFRUKTSFONDANT 130:-

    Serveras med lime och kokoscreme.

Har du frågor om allergier eller specialkost? Prata med personalen så hjälper vi dig.

Köket jobbar ständigt efter att finna det där lilla extra i val av råvaror där närproducerat också utgör en stor del av helhetstänket.

SWING by Golfbaren är stolta över att aktivt jobba för ett hållbart miljötänk genom att vara andelsmedlemmar med kooperativet Hela Jorden i Kungsängen.

Genom detta partnerskap har vi ett nära samarbete med odlarna och kan därmed servera färska och näringsrika grönsaker året om med giftfria odlingsmetoder utan mellanhänder och långa transporter.

Bra för miljön & gott på tallriken!

Meny Back alley bar 2025

PLOCKMAT

  • DIRTY FRIES 80:-

    Toppade med chilimajonnäs, picklad lök, örter och cheddar.

  • SPICY FRIES 90:-

    Toppade med Sobrasada, chilimajonnäs, picklad lök, örter och cheddar.

  • CHARKBRICKA 190:-

    Köksmästarens utvalda charkuterier

  • UTVALDA OSTAR 60:- /ostsort

    Serveras med marmelad.

riktigt hungrig?

  • BOSTON LOBSTER SALAD ROLL 325:-

    Krämig hummerröra och cole slaw i briochebröd toppad med rivet kokt ägg, picklade kantareller och forellrom. Serveras med fries.

  • HAMBURGARE - SINGEL 160:-

    Serveras i en potato buttermilk bun med baconmajonnäs, cole slaw, sallad, tomat, skivad silverlök, cheddar och Havarti-ost, saltgurka, samt fries.

  • HAMBURGARE - DUBBEL 195:-

    Serveras i en potato buttermilk bun med baconmajonnäs, cole slaw, sallad, tomat, skivad silverlök, cheddar och Havarti-ost, saltgurka, samt fries.

  • UGNSSTEKT PORTABELLO 145:-

    Serveras i en potato buttermilk bun med pickles, krispsallad, samt majonnäs. Serveras med fries.

Nat´s favoritpizzor

  • QUEEN BURATA 155:-

    Tomatsås, mozzarella, burrata. Toppas med krispig lök, Parmesan, honung och säsongens egenodlade grönsaker.

  • THE RUBEN 150:-

    Färskost, mozzarella, surkål, pastrami och sidfläsk. Toppas med krispig lök, senapsfrön, honung, Parmesan och säsongens egenodlade grönsaker.

  • LA PROVOLETA 165:-

    Tomatsås, mozzarella, Provoloneost, semitorkade tomater, lök och chimichurri. Toppas med Parmesan och säsongens gröna blad.

  • SATRIALE’S BOLOGNA 155:-

    Tomatsås, grillad lök, mortadella, fänkål och mozzarella. Toppas med krispig lök, honung, Parmesan och säsongens gröna blad.

  • THE MEATLOVER 155:-

    Tomatsås, mozzarella, Sobrasada, pastrami, mortadella, lufttorkad skinka, svartpeppar och olivolja. Toppas med krispig lök, honung, Parmesan och säsongens egenodlade grönsaker.

efterrätter

  • KAFFEGODIS 65:-

    Smått och gott till kaffet.

  • GLASS ELLER SORBETKULA 65:-

    Fråga oss gärna om kvällens smak.

  • BRÖDPUDDING 130:-

    Serveras med rumtopf och vaniljglass.

  • PASSIONSFRUKTSFONDANT 130:-

    Serveras med lime och kokoscreme.

SWING by Golfbaren är stolta över att aktivt jobba för ett hållbart miljötänk genom att vara andelsmedlemmar med kooperativet Hela Jorden i Kungsängen.

Genom detta partnerskap har vi ett nära samarbete med odlarna och kan därmed servera färska och näringsrika grönsaker året om med giftfria
odlingsmetoder utan mellanhänder
och långa transporter.

Bra för miljön & gott på tallriken!

GOLFBARENS EGEN PALE ALE

Du har väl inte missat vår alldeles egna öl?
En läskande, härlig pale ale framtagen i
samarbete medSolna Bryggeri.

Har du frågor om allergier eller specialkost?
Fråga oss i personalen så hjälper vi dig.

fatÖl

  • STELLA ARTOIS LAGER 81:-

    Belgien, 40 cl / 5,0%

  • SPATEN PILSNER 85:-

    Tyskland, 40 cl / 5,2%

  • GOOSE ISLAND IPA 85:-

    USA, 40 cl / 5,9%

  • HOEGAARDEN VETEÖL 85:-

    Belgien, 40 cl / 4,9%

  • LEFFE BLONDE ALE 92:-

    Belgien, 40 cl / 6,6%

  • MÅNADENS GÄSTFAT

    Fråga gärna personalen om vad vi har på besök.

flasköl

  • BIRRA MORETTI 83:-

    Italien, 33 cl / 4,6%

  • JÄMTLAND IPA 88:-

    Sverige, 33 cl / 5,5%

  • LONDON PRIDE 85:-

    England, 33 cl / 4,7%

  • ESTRELLA GLUTEN FREE 83:-

    Spanien, 33 cl / 5,5%

  • GUINESS STOUT 89:-

    Irland, 33 cl / 5%

burköl

  • GOLFBAREN PALE ALE 78:-

    Sverige - Solna Bryggeri, 33 cl / 4,5%

  • HOW TO TEAR DOWN TIS WALL (SURÖR) 81:-

    Sverige, 33 cl / 4,5%

Cider

  • KIVIKS 87:-

    Sverige, torr och frisk med smak av äpple, 33 cl / 4,5%

  • VIKBO PÄRON 87:-

    Sverige, söt päroncider med toner av vanilj, 33 cl / 4,5%

Alkoholfritt

  • COCA-COLA / FANTA / SPRITE 39:-

    33 cl

  • STELLA 57:-

    Belgien, 33 cl / 0,0%

  • HAMMARS ANANASSODA 45:-

    20 cl

  • HAMMARS HALLONSODA 45:-

    20 cl

  • GINGER BEER 45:-

    20 cl

  • PINK GRAPEFRUIT SODA 45:-

    20 cl

  • ODD BIRD SPARKLING WINE 90:-

    20 cl

vitt vin

  • LE VERSANT, Chardonnay 120:- / 480:-

    Frankrike

  • DONAINE LALANDE, Sauvignon Blanc 135:- / 540:-

    Frankrike

  • BLASON, Chardonnay 135:- / 540:-

    Macon - Frankrike

  • No 12, Albariñho 150:- / 610:-

    Rias Baxias - Spanien

  • KUEHN, Riesling 155:- / 620:-

    Alsace - Frankrike

rött vin

  • EL REY, Garnacha 120:- / 480:-

    Spanien

  • LE VERSANT - Syrah 125:- / 485:-

    Frankrike

  • MONTE PULCIANO 135:- / 540:-

    d´Abruzzo, Italien

  • BLASON, Pinot noir 140:- / 560:-

    Frankrike

  • FLEUR DE CAPE, Pinotage 140:- / 560:-

    Sydafrika

  • ALAINE JAUME 1095:-

    Châteauneuf-du pape - Frankrike

Mousserande

  • LANGLOIS - CREMANT 125:- / 750:-

    Frankrike

  • JM GOBILARD 135:- / 800:-

    Frankrike

  • JM GOBILARD MILLÉSIME 2018 850:-

    Frankrike

  • AYALA CHAMPAGNE 960:-

    Frankrike

  • BOLLINGER - CHAMPAGNE 1145:-

    Frankrike

rosé

  • HUSETS ROSÉ 125:- / 500:-

    Frankrike

dessertviner

  • OLIKA SORTER (5cl) 115:-

    Fråga om urval & rekommendation

Whiskey (USA & IRLAND)

  • BULLEIT BOURBON 30:-

    USA

  • BULLEIT RYE 32:-

    USA

  • ELIJAH CRAIG BOURBON 36:-

    USA

  • HEAVEN’S DOOR BOURBON 40:-

    USA

  • MAKER’S MARK 46 BOURBON 35:-

    USA

  • JAMESON 28:-

    Irland

  • TULLAMORE XO RUM CASK 32:-

    Irland

Whisky (SKOTTLAND & ÖVRIGT)

  • FAMOUS GROUSE 28:-

    Skottland

  • JOHNNIE WALKER 12 YRS 34:-

    Skottland

  • NIKKA FROM THE BARREL 38:-

    Japan

  • THE KURAYOSHI 8 YRS 35:-

    Japan

  • HIGHLAND PARK 12 YRS 34:-

    Skottland

  • LAPHROAIG 10 YRS 32:-

    Skottland, Islay

  • GLENKINCHIE 12 YRS 33:-

    Skottland, Lowlands

  • ANCNOC 12 YRS 32:-

    Skottland

  • THREE OAKS 38:-

    Sverige

  • LAGAVULIN 16 YRS 40:-

    Skottland, Islay

  • MACALLAN 12 YRS, DOUBLE CASK 42:-

    Skottland, Speyside

Cognac / Calvados / Armagnac

  • GRÖNSTEDTS VS 30:-

    Frankrike

  • REMY MARTIN VSOP 34:-

    Frankrike

  • BUSNEL VSOP 32:-

    Frankrike

  • POMME CAPTIVE CALVADOS 38:-

    Frankrike

  • JANNEAU VSOP 34:-

    Frankrike

Rom

  • HAVANA CLUB 3 YRS 26:-

    Cuba

  • HAVANA CLUB 7 YRS 30:-

    Cuba

  • QUORHUM XO 34:-

    Dominikanska Republiken

  • CHAIRMANS RESEVE 36:-

    St Lucia

  • FLOR DE CAÑA CENTENARIO 18 YRS 35:-

    Nicaragua

  • MATUSALEM 15 YO 42:-

    Dominikanska Republiken

  • ZACAPA CENTENARIO 23 YRS 42:-

    Guatemala

Vodka

  • KETEL ONE 30:-

    Nederländerna

  • PURITY (ISKALL) 33:-

    Sverige

  • GREY GOOSE (ISKALL) 33:-

    USA

Tequila / Mezcal / Baijiu

  • OLMECA BLANCO 28:-

    Mexico

  • OLMECA ALTOS REPOSADO 34:-

    Mexico

  • MADRE MEZCAL 35:-

    Mexico

  • LUZHOU LAOJIAO ERQU JIU 28:-

    Kina

bitter / Vermouth / grappa

  • GAMMELDANSK 28:-

    Danmark

  • MANCINO ROSSO 28:-

    Italien

  • DOLIN VERMOUTH BLANC 28:-

    Frankrike

  • CAMPARI 28:-

    Italien

  • AMARO AVERNA 32:-

    Italien

  • ROMANI LEVI MOSCATO 34:-

    Italien

Gin

  • TANQUERAY 30:-

    England

  • EDINBURGH SEASIDE GIN 32:-

    Skottland

  • HENDRICK’S 34:-

    Skottland

  • HENDRICK´S NEPTUNIA 36:-

    Skottland

  • CRUXLAND 32:-

    Sydafrika

  • RAMSBURY 32:-

    England

  • TANQUERAY SEVILLA 32:-

    England

  • THE BOTANIST 34:-

    Skottland

  • MONKEY 47 35:-

    Tyskland

likör

  • BAILEY’S 27:-

    Irland

  • DISARONNO AMARETTO 27:-

    Italien

  • COINTREAU 28:-

    Frankrike

  • BÉNÉDICTINE D.O.M. 28:-

    Frankrike

  • KAHLÙA 27:-

    Mexiko

  • GALLIANO 29:-

    Italien

  • LUXARDO MARASCHINO 28:-

    Italien

  • LUXARDO LIMONCELLO 28:-

    Italien

  • DRAMBUIE 30:-

    Skottland

  • HEERING 28:-

    Skottland

  • FRUKT OCH BÄR 27:-

    Äpple, svartvinbär, aprikos, persika, hallon, fläder

Följ med på vår matresa!

Vår matresa börjar med vår grundare Hans Olofsson som under sina tävlingar världen över samlat inspiration från olika platser. Han har plockat de bästa idéerna från ställen där minigolf kombinerats med god mat, dryck och härliga miljöer. Hans vision har alltid varit att skapa en upplevelse där minigolf kan bli mer än bara ett spel – en social mötesplats med design och njutning i fokus, något som tidigare saknats hemma i Sverige.

Tillsammans med sin fru Nathalie som har en bakgrund från serviceyrket, inom mode och inredning, har han tagit denna vision hem till Stockholm och skapade 2013 Golfbaren. Några år senare, 2017, slog SWING by Golfbaren, vårt flaggskepp upp dörrarna, där Art Deco-design möter ett nytänkande mat- och nöjeskoncept fördelat på tre våningsplan. Med två chambre séparées, en bakficka och en variation av paketlösningar har visionen om en social mötesplats blivit ett faktum.

Med en kärlek till både lokala råvaror och spännande smakkombinationer bjuder Golfbaren på en kulinarisk resa som matchar vår passion för upplevelser. Vi tycker att det är en självklarhet att man förutom minigolfen ska kunna äta och dricka gott, helhetsupplevelsen kallar vi “The Minigolf Experience”.

I SWING by Golfbarens praktfulla matsal The dining room, har vi samlat rätter fyllda med smakupplevelser som förhöjer din vistelse. Vår à la carte-meny är noggrant komponerad och bjuder på allt från klassiska favoriter till moderna inslag.

I vår bakficka Back Alley erbjuds du en street food-meny där fokus lagts på rätter som kan locka den mer spontana besökaren. Lobster roll, pizza och burgare är klassiska inslag på menyn där rätterna kan förtäras på stående fot eller sittandes, före- under- eller efter en runda minigolf om så önskas.

För bästa möjliga smakupplevelse samarbetar vi med Hela Jorden, ett andelsjordbruk i Kungsängen, som förser oss med färska grönsaker och ätbara blommor som är stående smakförstärkare i våra rätter.

Kombinera gärna din middag med någon av våra goda cocktails från förbudstiden, vår egen öl som vi tagit fram tillsammans med Solna Bryggeri eller välj något från vår vinlista för att rama in måltiden.

Visste du att...

Visste du att vi har två chambre séparées på SWING by Golfbaren?
Perfekt för födelsedagsfest, AW och konferenser.

Det mindre rummet, vår egen speakeasy-bar även kallat Mary’s Office med plats för 10-30 personer, ligger en trappa
upp och är tillägnat vår husgudinna, stumfilmsstjärnan Mary Pickford. Hon var 20- och 30-talets älskling på filmduken och hade även en passion för golf – framför allt minigolf! Så mycket att hon byggde en egen minigolfbana i hjärtat av Hollywood, självklart i Art Deco-stil. Kanske hittar du några bilder från den banan här hos oss?

Vårt större chambre séparée, The Living Room med plats för 20-60 personer, hittar du en trappa ner. Här finns inte bara sex ”gömda” minigolfbanor för de som bokar hela rummet, utan också en del av Hans
imponerande prissamling och en av hans två ikoniska ”green jackets”. Nyfiken? Kom och upplev det själv!

För oss har det varit lika viktigt att skapa en trivsam arbetsplats för vår personal som att ge er gäster en fantastisk upplevelse. Gemenskap, njutning och kreativitet står i centrum för hela vårt team och vi hoppas att du som gäst känner dig som hemma hos oss.  Som vi alltid brukar säga: “Kom som en gäst, gå som en vän.”

 

Varmt välkommen till The Minigolf Experience!
Hans & Nathalie Olofsson, grundare av Golfbaren med personal.

ÖPPETTIDER:

Tis-Tor 17:00-23:00
Fre 16:00-24:00 & Lör 12:00-24:00


RÖDA DAGAR & HELGDAGAR MED UNDANTAGSTIDER:

Sista insläpp en timme innan stängning!

ÖPPETTIDER:

Ons - Fre 16:00-22:00
Lör - 12:00-22:00


RÖDA DAGAR & HELGDAGAR MED UNDANTAGSTIDER:

Sista insläpp en timme innan stängning